Busco persona responsable per treballar a la meva empresa - L’oferta laboral

Divendres, 30 Maig, 2014
Autor: 
Martha Möller Soler i Naira Alonso
Quatre aspectes a tenir en compte per definir correctament una oferta laboral

Durant les següents setmanes iniciem un recull de consells amb l’objectiu que els processos de selecció finalitzin amb èxit tant per les empreses com pels candidats.

Els articles proposaran diversos aspectes a tenir en compte durant les etapes del procés de selecció i d’incorporació de noves persones a les organitzacions.

1.- L’oferta laboral

Una bona definició de l’oferta de treball permet en la primera etapa del procés apropar a la nostra candidatura les persones que millor s’adaptin a les necessitats de la nostra organització i complir amb les expectatives de l’empresa.  

Consells Definicio Correcta Oferta laboral

A l’Agència de Col·locació F|MF considerem que una oferta laboral que compleixi els següents requisits millora la qualitat del procés de selecció:

  • Adequada: sol·licitar la millor llicenciada en econòmiques per realitzar els apunts comptables, o un mecànic amb gran experiència per realitzar neteges de cotxes, no ens donarà els millors resultats a l’hora de trobar els candidats. Les persones aportem molt més si donem el nostre perfil precís.
  • Respectuosa: el lloc de feina que oferim és el futur treball d’una persona que contempla la oferta amb il·lusió i motivació. Repassem les tasques, els horaris, les funcions per que el candidat coneix-hi el que s’espera d’ell.
  • Explícita: les típiques definicions de llocs de treball aporten poca informació als candidats que llegeixen la oferta. És millor centrar-nos en la nostra empresa, mostrant les necessitats específiques de la nostra organització; pensem en la persona que fins ara  ha ocupat aquest lloc de feina, o bé, per què necessitem incorporar un nou treballador.
  • El salari, importa. En la majoria d’ofertes no apareix cap orientació del salari. No és un secret, és un (més) dels motius per optar a una oferta.

Si ja disposeu d’una oferta recordeu que podeu utilitzar el següent formulari per iniciar el vostre procés de selecció. Ens posarem en contacte; escoltarem les vostres necessitats i us oferirem la possibilitat de seleccionar les persones que més s’adeqüin a la vostra oferta laboral.

En canvi, sí esteu iniciant un nou procés de selecció a la vostra organització, podeu contactar amb nosaltres: agenciadecolocaciofmf@sinergia.org | 93 268 22 22
Us assessorarem gratuïtament durant tot el procés de selecció, des de la definició del  nou lloc de feina, passant per la selecció dels candidats fins la incorporació de la persona a la vostra empresa.

Comparteix article: