Busco persona responsable per treballar a la meva empresa – La trucada, el primer contacte amb els candidats

Dijous, 24 Juliol, 2014
Autor: 
Martha Möller Soler i Naira Alonso
Quina informació podem extreure de la primera trucada als candidats?

En l’anterior article de Busco persona responsable per treballar a la meva empresa parlàvem dels aspectes claus per realitzar una bona definició de l’oferta de treball.

2.- La primera trucada

Una vegada publicada l’oferta, l’empresa en procés de recerca de personal comença a rebre currículums de persones que han mostrat interès en la seva necessitat laboral.

Com seleccionar els candidats?

Mitjançant els currículums se seleccionen les persones que per la seva experiència, coneixements tècnics, o bé, funcions anteriors més s’adeqüin als requisits de la oferta. 

  • Destriar els currículums que no poden ser opcions reals: persones que han mostrat interès en la nostra oferta, però no compleixen els requisits especificats en l’oferta laboral.
  • Ordenar. En la oferta laboral s’especifica els requisits desitjats, que serveixen de criteris per ordenar els diferents candidats.
  • Finalment, en funció del punt anterior, establir una llista reduïda de candidats de per exemple, sis persones: tres millors i tres segona opció.

Procés de Selecció de Candidats trucada

La trucada, el primer contacte

La trucada permet recollir informació directa del candidat que resultarà molt valuosa. Representa la primera oportunitat per validar la informació del currículum, a més de valorar les diferents aptituds de la persona.

Quina informació rellevant aporta la primera trucada?

Candidats trucada Agència Col·locació

  • La disponibilitat per contestar; es mesura l’atenció i la responsabilitat davant de la seva situació de recerca de feina. Pot ser que respongui al telèfon, o bé,  que no contesti quan es realitza la trucada, que demani disculpes per no poder parlar i demani un telèfon i persona de contacte… 
  • Escolta? Durant la trucada es pot esbrinar l’assertivitat de l’interlocutor, o la capacitat de espera; podria ser que parli sense parar, que es precipiti preguntant, que no deixi espai per l’explicacions...
  • Com contesta? És important també analitzar l’estil del seu discurs, la correcció en les formes i relació amb els altres. Té un tracte respectuós? Utilitza frases familiars i poc professionals durant tota la conversa?
  • Està informat de l’oferta? Indica el grau d’implicació, l’interès i la motivació per la oferta, coneix l’empresa que contacta amb la persona, sap la ubicació de la companyia… 

Durant les diferents trucades és important prendre nota d’aquests fets sobre els diferents currículums.

Després de la trucada, el reclutador disposa d’informació més rellevant i de més qualitat; arriba el moment de decidir quins candidats citar per la primera entrevista.

Sí esteu iniciant un nou procés de selecció a la vostra organització, podeu contactar amb nosaltres: agenciadecolocaciofmf@sinergia.org | 93 268 22 22

Us assessorarem gratuïtament durant tot el procés de selecció, des de la definició del  nou lloc de feina, passant per la selecció dels candidats fins la incorporació de la persona a la vostra empresa.

Comparteix article: