Emprèn la recerca de feina amb creativitat

Dijous, 6 Febrer, 2014
Autor: 
Martha Möller Soler i Naira Alonso
Temàtica: 
Currículum
El valor de ser diferent; grava un CD, no creïs un currículum

La Joana és una electricista que porta uns mesos cercant feina al seu sector. Després de moltes visites a polígons industrials, al gremi... decideix que no enviarà un arxiu en format pdf del seu currículum per correu electrònic, sinó que es presentarà personalment a l’oficina de l’empresa.

Porta un CD on presenta alguns dels treballs realitzats durant els seus 15 anys d’experiència en el sector: documents tècnics, croquis i plànols d’instal·lacions, juntament amb fotografies que ha anat recopilant.

Agrupa la informació per projectes, diferenciant entre treballs en obra, treballs en cases particulars i un apartat especial d’instal·lacions en cuines. Finalment, incorpora un vídeo a on explica la seva experiència i les diferents activitats formatives que ha realitzat des dels seus inicis en el sector. 

Mitjançant el CD la Joana mostra la seva experiència i formació en el sector de forma real: mostrant en imatges la seva feina.

Però encara més, demostra altres competències personals; és una persona amb iniciativa, innovadora, organitzada, amb confiança en ella mateixa i a qui li agrada la seva feina.

I també comunica altres habilitats; disposa de coneixements informàtics, és usuària de programari tècnic per realitzar projectes i plànols, i a més, grava i edita fotografies i vídeos.

Com transmetre les nostres competències personals?

El CV és la primera oportunitat de contacte amb un empresari i per tant, aquest document és la presentació de les nostres competències

creativitat competencies personals currículum vitaeLa capacitat per l’esforç, la responsabilitat, la iniciativa o la resolució de problemes, són aspectes que les empreses valoren en els candidats per sobre de conceptes, fins ara tradicionals, com la formació, l’experiència i les expectatives.

Utilitzar processos creatius en la forma de presentar la vida professional, experiència, o formació; aporta a l’empresa informació implícita sobre la persona candidata.

Qui utilitza accions diferents, és una persona resolutiva, treballadora, que s’esforça i que mostra un interès per aconseguir el seu objectiu: trobar feina.

De manera que presentar l’experiència professional utilitzant altres vies o camins, no només és una diferenciació sobre la resta de candidats; és una comunicació expressa de les nostres competències personals.

Agència de Col·locació F|MF som experts en orientació laboral,  treballem de forma conjunta amb tu per proposar-te entrenaments i opcions de formació per dissenyar el teu perfil ocupacional.

Compartim una sèrie d’enllaços:
http://animaelteucv.blogspot.com.es/
http://prezi.com/ibrfi7ac2mlr/lisa-camillo-curriculum-vitae/
http://www.yorokobu.es/el-pasaporte-extraviado-que-resulto-ser-un-curriculum/

Comparteix article: